5 Сентябрь 2011

Окна для офиса

Реклама по теме Окна для офиса

Офіс — це місце, в якому співробітник проводить більшу частину свого дня. Це означає, що тут все повинно бути продумано до дрібниць, в тому числі і конструкція вікон.

Вікно для офісу вибрати не так просто. Необхідно враховувати безліч чинників. Наприклад, кліматичні умови місцевості, в якій розташована будівля, поверх, де знаходиться офіс, особливості опалювальної системи. Має значення навіть те, на сонячній стороні будівлі чи ні розташоване вікно.

Між вікнами для житлових і офісних приміщень є відмінності. Навіть на момент проектування приміщення для офісної будівлі закладаються інші нормативи за ступенем вентиляції. Вся справа в тому, що в робочому приміщенні значення точки роси значно нижче, повітря тут більш сухою, тому що циркуляція повітряного потоку швидка. Це означає, що можна заощадити і на вікнах для офісу. У більшості випадків буває досить простого однокамерного або двокамерного склопакета, тоді як у житловому приміщенні встановлюється трикамерний.

Варто звернути увагу на те, що віконні прорізи офісної будівлі значно більше, ніж віконні прорізи житлових будинків. Багато компаній замовляють величезні склопакети, забуваючи про те, що таке вікно може нести приховану небезпеку. Адже кожен предмет має свою вагу, будь то офісні меблі або вікно. Чим більше склопакет, тим більше буде і навантаження на кріплення конструкції. Крім того, велика ймовірність просідання рами. Це означає, що надійність і довговічність фурнітури буде знижуватися.

У багатьох офісах встановлюють однокамерні вікна. Вони мають незначну вагу, тому можна сміливо збільшувати світловий отвір. Щоб забезпечити жорсткість і надійність конструкції, рекомендується використовувати потужні профілі. Вони коштують дорожче, але мають складну внутрішню структуру, яка дозволяє витримати більше навантаження.

Щоб зменшити тиск на раму вікна, можна вибрати конструкцію з кількома стулками. У деяких випадках використовуються глухі склопакети, які не відкриваються. Крім того, важливо звернути увагу на товщину стінок армуючого профілю. Якщо в будівельній компанії пропонується вузький профіль, то варто відмовитися від такої ідеї. Заощадивши один раз, доведеться витратити чимало коштів на ремонт вікна. Найдовше прослужить найтовщий армуючий профіль.

Ми вже згадували про те, що надійної повинна бути вся фурнітура. Особливість офісного вікна полягає в тому, що його відкриває і закриває як керівник, так і прибиральниця. Далеко не кожен співробітник буде дбайливо ставитися до конструкції, тому механізм відкривання-закривання повинен бути простим і міцним.

Удачи при виборі вікон для вашого офісу!

Comments are closed.